dit zijn wij

bloemen- en plantenzaak thomas geldt als dé referentie in hasselt en bij uitbreiding de provincie limburg.

de bloeiende zaak is niet in het minst bekend om haar imposante gebouw – een vernieuwende architectonische constructie van staal en glas – maar bovenal om haar uitgebreide collectie aan planten, bloemen, bloemstukken en boeketten; en de sfeervolle interieurcollecties.

graines d’or award

in 2010 won thomas de prestigieuze Graines D’Or Award, een onderscheiding voor het meest vernieuwende tuincenterconcept van Europa. Een erkenning voor de inspanningen die er elke dag geleverd worden om de klanten een fantastische winkelervaring te bieden, en een principe dat met nooit aflatend enthousiasme wordt aangehouden.

speciaalzaak

op het ritme van de seizoenen speelt thomas en haar team haar troeven uit. Met uitgekiende selecties aan huis-, tuin-, keuken- en terrasproducten die een meerwaarde geven aan het leven. thomas staat voor lifestyle zonder weerga. Het allermooiste en meest kwalitatieve aanbod verzameld onder één dak. Een open huis als sfeerbeeld en een oase boordevol inspiratie voor home & garden.

historie

terwijl thomas vandaag bekend staat om haar buitenissig breed gamma in een hypermoderne setting, werd het fundament gelegd in 1952 toen François Thomas de beeldschone Josephina Arrazola de Oñate ontmoette. Haar naam doet denken aan een zeldzame bloem en met hun huwelijk ontkiemde ook de liefde voor de bloemen. history Arrazola de Oñate

Het echtpaar opende een bescheiden bloemenwinkel annex kwekerij in de Sint-Annastraat in Diest om niet veel later een groothandel te verkassen naar de Leuvensesteenweg met een bloemenwinkel aan de Sint-Janberchmansstraat. De strenge winter van 1962 besliste er weliswaar anders over én ook een hevige brand gooide roet in het eten.

het echtpaar nam een nieuwe start in 1967 aan de Clarissen op de boulevard in Hasselt. Een vruchtbare bodem want al snel groeide de bloemen- en plantenspeciaalzaak uit tot een referentie. Niet in het minst om hun plukverse aanbod aan bloemen die ze op de vroegmarkt in Brussel aankochten of om het unieke plantenaanbod dat ze bij Gentse kwekers afnamen. De winkel barstte uit haar voegen en daarom week thomas uit naar Kuringen op de weg van Hasselt naar Diest, als was het symbolisch. De nagelnieuwe staalbouw-constructie gaf blijk van ambitie en werd in 1997 zelfs genomineerd voor een ‘staalbouw’-architectuurprijs. Intussen waren ook de vier zonen in de familiezaak gestapt, maar het lot sloeg opnieuw toe.

fleurige feniks

in 2002 werd de zaak opnieuw in de as gelegd. Een tegenslag die de ambitie allerminst temperde, want in 2004 herrees thomas groter en grootser dan tevoren. Naast bloemen, planten en decoratie koos het team resoluut voor een totaalbeleving waarin ook heel wat interieurmerken plaats kregen. thomas floreert als nooit tevoren én blijft trouw aan de missie die het van meet af aan voor ogen had: een even inspirerend als uitgebreid kwalitatief aanbod aan home- en garden artikelen. De jarenlange expertise geldt daarbij als een humus, een vruchtbare bodem waarin alleen het allerbeste gedijt dankzij de toegewijde zorg van het thomas-team met het oog op tevreden klanten.