inspiration › Portret

Tulipa Libretto Parrot

Sylvia

Over België, pannenkoeken en de Tulipa Libretto Parrot 

 "Doen jullie wel even de schoenen uit?" Ten huize Cardyn-Feytons haalt men graag de natuur naar de binnen, maar niet wanneer die onder de schoenzolen plakt. Sylvia, een getrouwde vrouw en moeder van Arnon (5) en Nina (2), is een echt buitenmens. En buitenmensen kunnen al eens een vers boeketje bloemen appreciëren. Iets zoals de Tulipa Libretto Parrot, bijvoorbeeld. (En neen, dat is niet zomaar een tulp.)  

Glas, glas, glas, overal vensters en een zwarte Yamaha-piano voor de vijfjarige Arnon. Sylvia en Steven bouwden hun huis helemaal naar hun eigen goesting. Het werd een modern en strak, maar toch gezellig (en kindvriendelijk!) bouwwerk. Een overvloed aan ramen geeft uit op de grote tuin. "Ik leef zoveel mogelijk buiten”, vertelt Sylvia. "De natuur in huis halen is niet altijd evident, zeker niet in België. Daarom probeer ik mijn huis wat extra kleur te geven door middel van bloemen."   

 Om de twee weken zorgt Sylvia dat er verse snijbloemen op tafel staan. Deze keer koos ze voor de Tulipa. "Ik probeer toch altijd een beetje naar de seizoenen te kijken. Het prille voorjaar is logischerwijze de geknipte tijd om een grote bos tulpen op tafel te zetten. Tulpen doen me uitkijken naar de lente."  En per slot van rekening matcht het boeket ook uitstekend met haar gebloemd hemdje. 

"Dit is niet zomaar een tulp, hoor." Sylvia laat de typische Hollandse tulpen voor wat ze zijn en kiest resoluut voor de Belgische variant, meer bepaald uit Laarne. Een bewuste keuze? "Ik vind het wel belangrijk om lokale producten te gebruiken in ons dagelijks leven. Dus, waarom zou ik dan voor Hollandse tulpen kiezen als de bloemen van Belgische bodem dezelfde kwaliteit bieden? Ik probeer hier altijd een evenwicht in te vinden." 

 

"Ik krijg nooit bloemen, dus ik ben ze maar zelf gaan kopen," lacht Sylvia. Ze kocht haar boeket Tulipa's bij haar favoriete tuincentrum, Thomas in Kuringen. "Ik durf mezelf zeker een vaste klant te noemen. Van bloemen en decoratie tot bestek en handdoeken, ik heb het allemaal bij Thomas gekocht. Ik probeer zelf ook creatief bezig te zijn met mijn interieur en bij Thomas kan ik veel inspiratie opdoen. Arnon en Nina brengen ook graag een bezoekje aan het tuincentrum. Komt dat door de overvloed aan bloemen en planten of door de pannenkoek die ze achteraf krijgen? Ik weet het niet." Sylvia lacht. 

 

 Niet veel later wordt de tweejarige Nina wakker uit haar middagdutje. En grote broer Arnon weet meer over bloemen dan je zou denken. "Geel is mijn lievelingskleur. Ik vind het hele mooie bloemen. Maar de knopjes moeten nog een beetje meer open gaan”, vertelt de vijfjarige Arnon vol trots. En gelijk heeft hij. 

 "Ik probeer via deze weg mijn kinderen ook één en ander bij te leren. Vroeger hadden we een grote bloemenweide, maar door tijdgebrek hebben we die weide weg moeten doen. De kinderen zijn zo gefascineerd door het groeiproces en door de insecten die de bloemen aantrekken. Maar ook bij mijn snijbloemen laat ik de kinderen helpen, ze kunnen bijvoorbeeld vers water geven of voorzichtig de stengels bijsnijden."  

gepubliceerd: 10 June 2019